Шарена уметничка зграда | Квадратна кутија - контејнерски селски хотел

Со развојот и напредокот на општеството, еколошката свест кај луѓето и концептот за рециклирање на отпад стануваат сè посилни и посилни.
Затоа, хотелите, куќите, рестораните, кафулињата итн., Трансформирани од кутии за испорака од втора рака, сè повеќе се применуваат на реалноста.
Куќата трансформирана од кутијата за испорака има многу чувство за дизајн, а визуелното влијание на мешавината на бои додава допир со светли бои, обезбедувајќи ни повеќе избори. Поединци, семејства и деловни активности секој може да земе што сака, направено од челична кутија. Куќата исто така може да биде полна со мода, а во исто време добро да се интегрира во природната средина.

PACKO HOSTEL се наоѓа во прекрасната заливска област на да нанг, Виетнам. Има удобен превоз и прекрасна глетка. Од далечина, изгледа како уметнички дела направени од шарени кутии.

微 信 图片 _20191126152207微 信 图片 _20191126152412

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПАККО ХОСТЕЛ е двокатна зграда изградена околу централниот двор, со бетонска основа и челична рамка за поддршка.

微 信 图片 _20191126152433微 信 图片 _20191126152713

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На прв поглед, се чини дека е комбинација од многу контејнери. Всушност, PACKO HOSTEL е мешавина од контејнери и „лажни“ контејнери (модуларна зграда од челична рамка). Овој дизајн е погоден за заштеда на трошоците за изградба и одржување на интегритетот на архитектонското моделирање.

微 信 图片 _20191126152526微 信 图片 _20191126153824

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Сликите се од Интернет, доколку има повреда, ве молиме контактирајте за да ги избришете